PCB Baskı Devre Kartı Siparişi 1$ değil TL

Uzun yıllardır elektronik ile uğraşmaktayız. İşlerimizin yoğunluğu ve müşteri projeleri ile çalışmaktan dolayı aklımda olan bu projeyi hayata geçirememiştim. Aydınlanma daha lise çağlarında başlamıştı. 


3 eksenli CNC makineleri ile yaptığım çalışmalarda resim çizen bir robot bile yapmıştım. Amacım resim çizer gibi PCB devre kartı çizmek idi. O zamanlar prototip için asit den daha iyi bir çözüm yoktu. Şimdilerde Çinli firmalar işi o kadar ucuzlattı ki 1 PCB yi 1$ a alabiliyoruz.


Türkiyede yaşıyor ve Türk Lirası kazanıyorsanız Çinden 1$ a Baskı devre kartı siparişi vermek bile sizin için pahalı olacaktır. Birde üzerine kargo fiyatı geldimi oldu sizin kart 30$. 


Olay şu esasında; Çinden sipariş vereceğimiz üretici firmalar zaten belli. En iyi fiyat alabileceğimiz firmalar pcbway.com, jlcpcb.com, allpcb.com ve pcbgogo.com (bunu ilk defa duydum)

Bu firmalardan 100mm x 100mm lik 2 katlı ve 5 Adet Standart bir PCB siparişi vermek istediğimizde jlcpcb de 2$ diğerlerinde 5$ fiyat çıkmaktadır. Fiyat uygun görünmekte ancak nakliye işin içine girdiğinde tatsız bir durum oluşmaktadır.

Yani tabiiki taşımacılık için esasında bu firmalar tarafından genelde 4 sçenek sunulmuş durumda. Bu seçenekleri inceleyelim. Bu incelemeyi yukarıda bahsettiğim sitelerden yaptım.

  1. DHL ile getirme : Uçak kargo ile getiriliyor ve nakliye ücreti 38$ ile 29$ arasında değişiyor.
  2. FedEx ile getirme : Bu firmada Uçak kargo ile getiriyor. Taşıma ücreti 23$ ile 17.64$  arasında değişiyor.
  3. EMS ile getirme : Aynı şekilde Uçak ile getiriyor. Nakliye ücreti 33$ ile 30$ arasında belirlenmiş.
  4. Chine Post : En ucuz taşıma yöntemi bu olarak görünsede PCB nizin kaybolma riski var. Fiyatları 12$ ile 9$ arasında belirtilmiş.
  5. En ucuzu DİĞER gönderim yöntemi : Bu seçenek ücretsiz olarak sunulmuş olmasına rağmen test ettiğimde paketim 2 ayı geçen bekleme sürecinde Merkez PTT ye kadar geldi ama dağıtıma çıkartılmadı ve geri gönderildiğini öğrendim. Bence bu seçeneği hiç kullanmayın. Gözyaşlarınıza yazık!
Şimdi gelelim odak noktamıza. Çinde PCB fiyatları uygun ama fiyatlar $ Dolar olduğu için itici geliyor. Diğer husus ise taşıma ücretleri yine Dolar belirlendiği için bütçemizi aşan bir durum oluşuyor.

Çözüm Nedir? Ne yapacağız? Çinden ucuza PCB nasıl bastıtıp getireceğiz?

Cevap soruda gizli diyerek sırlar dünyasının kapısını aralayalım. Şöyle olsa nasıl olur. Ödemeyi TL olarak yapsak ve toplu halde verilen siparişlere göre kargo ücretini ortak ödesek. Bu güzel bir fikir gibi geldi. Sipariş arttıkça toplam ağırlık artacağından kargo ücreti eşit olarak bölünmeyebilir. Biraz biz biraz siz fedakarlık yaparak bu problemi çözeceğiz.

DEVAM EDECEĞİZ.................... 


Anahtar Kelimeler:

pcb, elektronik devre, Printed circuit board, tek yüzlü pcb, çift yüzlü, pcb, alupcb, aluminyumpcb, aluminyum pcb, emprime, delik içi kaplamalı pcb, tek taraflı pcb, prototip pcb, plaket, pcb, pcb board, elektronik devre, baskı devre, baskılı devre, xpc, fr1, fr2, cem1, cem3, fr4, elektronik baskılı devre, elektronik kart, single side, double side, numune pcb, serigrafi, pcb baskı devre, pcb devreleri, tek taraflı pcb, pcb elektronik









baskı devre, baskı devre kartı, pcb, pcb imalatı, baskı devre pcb, pcb sipariş, pcb tasarım, pcb üreten firmalar, uygun fiyat pcb, denizli çift taraflı pcb, PCB Baskı Devre Kartı ve Prototip PCB İmalat ve SMD Dizgi İzmir, Elektronik baskılı devre kartları tasarımı ve üretimi yapılmaktadır, PCB üretimi ile elektronik sektöründe hizmet vermektedir, Baskılı Devre imalatı. PCB, SMD Dizgi ve Fason Dizgi, TH Dizgi PCB Baskı Devre Kartı Tasarım, SMD kart dizgi, foson dizgi, baskı devre dizgisi. Malzemeli SMD dizgi ve DIP dizgi, PCB devre kartı tasarım hizmeti. PCB Teknik, Elektronik İzmir, PCB Fiyat Hesaplama, Çin PCB Baskı Fiyat Hesapla, Çin'de PCB Bastırmak, PCB fiyat hesaplama, Çin PCB baskı. PCB fiyat hesapla. Çin'de pcb bastırmak ve pcb yaptırmak. Online pcb sipariş. PCB Türkiye, Elektronik, pcb, Baskı Devre, Odaklanılmış kaliteli Baskılı Devre teknikleri, Baskılı Devre Üretimi, Baskılı Devre, 2017 yılından beri farklı sektörlerdeki yerli ve yabancı firmaya baskılı devre üretimi konusunda hizmet vermektedir, Baskılı Devre, Baskılı Devre Üretimi, Baskı Devre, Elektronik Devre,  Printed Circuit Board, Firmamız sizlere 2017 senesinden beri hizmet vermenin mutluluğunu yaşamaktadır. Bundan sonrada hizmetlerini daha geniş bir yelpazede surdurmeye devam edip surekli kendini geliştirmeye devam edecektir, Baskı Devre, Elektronik Devre, Devre Baskısı, Printed Circuit Board, Soldermask, Telon Pcb, Rogers, PCB, Express Pcb, Aluminium Pcb, Pcp Europe, Multilayer Pcb, Pcb Sales, Alu Pcb, Meralcore Pcb, Fast Pcb, Quick Pcb, Pcb Turkey, Drilling, İzmir hızlı prototip pcb üretimi. Tek yüzlü pcb, çift taraflı ve delikiçi kaplamalı numune baskı devre kartı imalatı, ekspres teslimat, İzmir Numune Pcb Devre Kartı Üretimi ve Express Acil Teslimat. En kısa sürede numune pcb devre kartı taleplerinizi hızlı bir şekilde üretip İzmir içinde yer alan müşterilerimize aynı gün içinde teslim ediyoruz. Hızlı Prototip PCB ve Baskı Devre Kartı İmalatı, Elektronik baskılı devre kartları tasarımı ve üretimi yapmaktadır. PCB üretimi ile elektronik sektöründe hizmet vermektedir. Baskılı Devre imalatı, PCB kart Manisa.