PCB FR-4 Nedir?

Baskı devre kartının özelliğini sınıflandıran FR-4 fabrikasyon devre kartlarından kullanılan en yaygın malzeme sınıfıdır. "FR", elektronik devre kartının ısıya karşı dayanıklılık sınıfıdır. Malzemenin alev geciktirici olduğunu ve "4", dokuma cam takviyeli epoksi reçineyi belirtir. Yani FR-4 ısıya, ısınmaya dayanıklıdır. 



Tek veya çift taraflı PCB yapıları, bir FR4 çekirdeğinden ve üst ve alt bakır katmanlardan oluşur. Çok katmanlı panolar, merkez çekirdek ile üst ve alt bakır katmanlar arasında ek ön hazırlık katmanlarına sahiptir. Çekirdek, bakır kaplı laminat olarak da adlandırılan bakır kaplamalı bir alt tabakadan oluşmaktadır. Çekirdek, laminat ve prepreg, sinyal ve zemin katmanları arasında bakır levhalarla birlikte FR4 olabilir.



FR4' ün özellikleri üreticiye bağlı olarak biraz değişebilir; bununla birlikte, genellikle birçok elektrik-elektronik uygulaması için bir yalıtkan olarak yaygın kullanımını destekleyen olumlu mukavemet ve su direnci özelliklerine sahiptir. PCB'l erde de aynı amaca hizmet eder. Bitişik bakır düzlemleri izole etmek ve kart için genel eğilme ve esneme mukavemeti sağlamak amacıyla kullanılır. FR4, PCB üretimi için iyi bir genel amaçlı malzemedir. Diğer alternatiflerine göre fiyatı pahalıdır.


Baskı Devre Kartı PCB yapımında kullanılan alternatif malzemeler mevcuttur.


FR-4 PCB Baskı Devre Kartı Siparişi Vermek İçin Pratik PCB adresini ziyaret ediniz.